Bread processing solutions van Kortlever
Kortlever is gespecialiseerd in bread processing en beschikt onder over o.a. een reeks aan dough conditioning and handling systems, dough processing lines, producthandlinginstallaties, end of line logistics-installatie en intralogistics-oplossingen. Kortlever kan ook ingezet worden voor projects & customized solutions.
Dough conditioning and handling systems
Kortlever heeft een breed programma in rijzen en conditioneren van deeg en deegproducten. Dit op basis van bulkrijzen tot in-line rijzen en het afmeten/afwegen naar de correcte productporties. Inclusief luchtbehandeling en omkasting.
Long fermentation system
- inclusief portioneren
- boxhandline
- conditionering
- bulkrijs
Optioneel: wasinstallatie
Capaciteit: 500 tot 4.000 kg/uur
Verblijftijd: tot 24 uur
Dit is het productieproces voor authentieke broodsoorten.
Inline dough sheet proofers
Toepassingen:
- Lineaire, industriële hoge capaciteitsproductie van gerezen deegproducten uit een gelamineerde deegplak.
- Terugkoeling van korst- en croissantdeegplak naar een constante temperatuurwaarde.
- Terugkoeling van korst- en croissantdeegplaken om het deeg spanningsvrij te maken voor een optimale productie.
Automatische in-line deegconditionering op basis van temperatuur, vocht en tijd.
Tot 120 minuten. Temperatuurbereik: +10 t/m +35 ºC. Plakbreedte tot 1.500 mm.
Bowl elevators
Hefbeweging met behulp van kunststof tandriem. Voorzien van mechanische valbeveiliging. Hefbelasting tot 600 kg. Leverbaar voor alle bekende deegkuipen.
Optioneel te voorzien van:
- Kuiprotatie
- Kuipschraper
Star-portioner
Voor het portioneren van deeg in stukken van 10 tot 50 kg.
Toepassingen:
- Voeding van kleinbrood- en sheetinglijnen
- Portioneren voor bulkrijs
Leverbaar in combinatie met hefkipper.